Kameleon Light - Lakásautomatizálási rendszer

Kameleon Light

A Kameleon Light egy univerzális készülék, amely képes 15+1 lakásautomatizálási funkciót ellátni. Elérhető a nagyobb terhelhetőségű relés (EMR), vagy a csendes működésű szilárdtest relés (SSR) változatban. A hardver tartalmazza az összes működtető szoftvert, így a telepítés után a felhasználónak csak a számára megfelelő üzemmódot kell kiválasztania. Egy Kameleon Light modul képes önállóan, vagy a rendszerbusszal összekapcsolva rendszerben is működni. A telepítés alapvető villanyszerelői ismeretekkel elvégezhető, amelynek során nincs szükség programozókra a rendszer beüzemeléséhez, mivel a rendszer önfelismerő. A Wi-Fi-s vagy Bluetooth-os kommunikációs modullal kiegészítve távvezérelhetővé válik a Kameleon System applikáció segítségével, amellyel a telefonról vezérelhetőek a kényelmi funkciók. Ilyen kényelmi funkciók a csoportvezérlések, mint a csoportos le- és felkapcsolás. Ez azt jelenti, hogy akár egy nyomógombról, vagy az applikáció egy gombjáról le- vagy felkacsolható az adott funkció összes elme és ezek a parancsok az egész rendszerben érvényre jutnak.

Termék értékesítés:

Ajánlott fogyasztói ár:
74.600 + ÁFA

A Kameleon termékek elérhetőek a kereskedelmi partnerünknél és viszonteladóinál. Vásárlás esetén kérjük keresse a Finder-Hungary Kft.-t az alábbi elérhetőségeken:

 • Finder-Hungary Kft.
 • 1046 Budapest
  Kiss Ernő u. 3/A
 • 06-1-369-30-54
 • finder.hu@findernet.com
Kameleon Light

Tulajdonságok

 • - 15+1 automatizálási funkció
 • - Univerzális hardver
 • - Tartalmazza az összes vezérlő szoftvert
 • - Nem igényel programozót
 • - Applikáció wireless (Bluetooth & Wi-Fi) kommunikációval
 • - Autonóm (akár egy készülék is önnállóan) működőképes
 • - Csoportos működés akár 50 modullal (a rendszerbusz révén)
 • - Csoport vezérlések (csoportos le-és felkapcsolás)
 • - Bootlader – firmware frissítési lehetőség USB-nFunkciók

ico

0. Bootloader:

Bővebben...

Bootloader:

Bootloader üzemmódban lehetséges a Kameleon modul működtető szoftverének frissítése. A legújabb szoftver verzió és a PC-s bootlader program letölthető a weboldalról, amelynek segítségével USB-n keresztül akár egy, akár csoportosan egyszerre az összes rendszerbuszra csatlakoztatott modul frissíthető.

ico

1. Világítás vezérlés:

Bővebben...

Világítás vezérlés:

A készülék 8 világítási kört képes impulzusrelés üzemmódban kezelni. Világítás vezérlés esetén a rendszer megkülönböztet 3 különböző típusú gombnyomást: rövid, hosszú és extrahosszú idejűt. Rövid gombnyomás esetén az adott bemenethez tartozó kimenet kapcsolható (például az első nyomógombos bemenet az első relés kimenetet vezérli). A hosszú gombnyomás egy csoportos kikapcsolást eredményez, míg az extra hosszú gombnyomás egy csoportos bekapcsolás vezérlést valósít meg. A csoportvezérlés hatására az összes, a készülékhez csatlakozó világítási kör ki- illetve be bekapcsolódik, emellett a rendszerbusszal összekötött további készülékeken is megvalósul a vezérlés a rendszercsoport vezérlésnek köszönhetően. A kiterjesztett csoportvezérlés az összes világítás üzemmódba állított (világítás vezérlés, RGB dimmer, dimmer) és a rendszerbusszal összekapcsolt készülékre is vonatkozik. A csoportvezérlésekhez beállíthatóak szintenkénti vezérlések is, amennyiben szükséges a világítási körök (például emeletenkénti) szeparálása. A világítási körök és csoportvezérlések vezérelhetőek okostelefonos applikációból is (IOS, Android). A time select forgó kapcsoló segítségével beállítható egy maximális világítási idő, amely leteltével a világítás az adott modulon biztosan ki fog kapcsolni.

ico

2. RGB dimmer:

Bővebben...

RGB dimmer:

A készülék 2 darab külső DMX buszon vezérelhető RGB dimmert képes vezérelni. Ebben az üzemmódban 4-4 bemenet tartozik 1-1 RGB dimmerhez. Egy bemenet, mint be-ki nyomógomb vezérli a dimmert a felhasználó által korábban beállított és tárolt RGB értékre. A másik három nyomógombos bemenet segítségével állíthatóak az RGB színek egyedi módon (10-100% között). Az adott szín bemenetén lévő nyomógombot nyomva tartva az adott szín vagy erősebben, vagy gyengébben kezd világítani. A változás iránya mindig ellentétes a korábbi gombnyomásokkal. RGB dimmer vezérlés esetén a rendszer megkülönböztet 3 különböző típusú gombnyomást: rövid, hosszú és extrahosszú. A be-ki nyomógomb rövid gombnyomás esetén az adott RGB dimmer a korábban beállított értékre be vagy kikapcsolható. Egy hosszú gombnyomás csoportos lekapcsolást (0%), míg egy extra hosszú gombnyomás csoportos felkapcsolást (100%) eredményez. Csoportvezérlés hatására az összes, a modulon lévő RGB dimmer, le- illetve fel bekapcsolódik, emellett a rendszerbuszon keresztül összekötött további modulokon is öröklődik a vezérlés a rendszercsoport vezérlésnek köszönhetően. A kiterjesztett csoportvezérlés az összes világítás funkciójú üzemmódban (világítás vezérlés, RGB dimmer, dimmer) lévő és a rendszerbuszon keresztül összekapcsolt modulban érvényre jut. A csoportvezérléseknél, rendszercsoport vezérléseknél beállíthatóak szintkapcsolások, amennyiben szükséges a világítási körök (például emeletenkénti) szeparálása. A világítási körök és csoportvezérlések elérhetőek az okostelefonos applikációból is (IOS, Android). A time select forgó kapcsoló segítségével beállítható egy úgynevezett ramp időzítés, amely a dimmer be- és kikapcsolásának idejét határozza meg.

ico

3. Dimmer:

Bővebben...

Dimmer:

A modul 4 darab külső, DMX buszon vezérelhető dimmert képes vezérelni. Ebben az üzemmódban 2-2 nyomógombos bemenet tartozik 1-1 dimmer vezérléshez. Egy bemenet, mint be-ki nyomógomb funkcionál, amely a felhasználó által korábban beállított és tárolt dimmer értéket be- vagy kikapcsolja, míg a másik nyomógombos bemenet a fényerő értéket állítja be 10 és 100% közé. (Az érték azért nem megy le 0%-ig, mert ebben az esetben a 0%-ot a rendszer nem tudná megkülönböztetni a lekapcsolt állapottól.) Az adott dimmer nyomógomb bemenetét nyomvatartva a fényerő felfelé, vagy lefelé kezd változni. A változás iránya mindig ellentétes a legutóbbi beállítás irányával. Dimmer vezérlés esetén a rendszer megkülönböztet 3 különböző típusú gombnyomást: rövid, hosszú és extrahosszú. A kapcsolást végző nyomógomb bemenet rövid nyomásával az adott dimmer fel- vagy lekapcsolható. A hosszú gombnyomás egy csoportos lekapcsolás, míg az extra hosszú gombnyomás egy csoportos, felkapcsolás vezérlést valósít meg. A csoportvezérlés hatására az összes a modulon lévő dimmer ki- vagy bekapcsolódik, emellett a rendszerbusszal összekötött további modulokon is megvalósul a vezérlés a kiterjesztett csoportvezérlésnek köszönhetően. A kiterjesztett csoportvezérlés az összes világítás üzemmódban (világítás vezérlés, RGB dimmer, dimmer) lévő és a rendszerbuszon keresztül összekapcsolt modulban érvényre jut. A csoportvezérléseknél beállíthatóak szintvezérlések, amennyiben szükséges a világítási körök (például emeletenkénti) szeparálása. A világítási körök és csoportvezérlések elérhetőek az okostelefonos applikációból is (IOS, Android). A time select forgó kapcsoló segítségével beállítható egy úgynevezett ramp időzítés, amely a dimmer be- és kikapcsolásának idejét határozza meg.

ico

4. Szekrényvilágítás:

Bővebben...

Szekrényvilágítás:

A szekrényvilágítás a gardrób szekrények fakkjaiban használható funkció, ennél az üzemmódnál a bemenetek invertáltak, azaz alaphelyzetben zárt kontaktust várnak. Az ajtónyitást reed relés érzékelőkkel célszerű detektálni a csendes működés és a könnyebb beépíthetőség miatt. Ajánlott ehhez az üzemmódhoz a szintén csendes működésű szilárdtestrelés változat (SSR).

ico

5. Redőnyvezérlés egy nyomógombbal:

Bővebben...

Redőnyvezérlés egy nyomógombbal:

A redőnyvezérlés egy nyomógombbal üzemmódban egy modul 4 darab elektromos redőnyt képes vezérelni. Az egy nyomógombos vezérlés azt jelenti, hogy egy bemenet tartozik a redőnyvezérlés 2 darab reléjéhez. A két relé a fel vagy a le irányt kapcsolja a redőnymozgató motoron, egymáshoz képest reteszelt módon. A bemeneti nyomógomb megnyomásának hatására a redőny különböző, egymást sorrendben követő állapotokba tud kerülni (léptető vezérlés): fel – megállítás - le – megállítás. A redőnyvezérlés egy nyomógombbal vezérlés esetén a rendszer megkülönböztet 2 típusú gombnyomást: rövid és hosszú. Amennyiben hosszú gombnyomást történik a vezérlés figyelembe veszi, hogy a redőny milyen működési állapotban van, azaz ha éppen bármely redőny mozog, akkor ez egy csoportos leállítást fog eredményezni. Amennyiben az összes redőny áll, ekkor egy csoportos mozgatást jelent, amelynek iránya mindig ellentétes a korábbi mozgás iránnyal. A kiterjesztett csoportvezérlés az összes redőny vezérlés üzemmódban (redőnyvezérlés egy nyomógombbal és redőnyvezérlés két nyomógombbal) lévő és a rendszerbusszal összekapcsolt modulban érvényre jut. A csoportvezérléseknél beállíthatóak szintvezérlések, amennyiben szükséges a redőny vezérlési körök (például emeletenkénti) szeparálása. A redőnyvezérlési körök és csoportvezérlések vezérelhetőek az okostelefonos applikációból is (IOS, Android). A motorok utánfutási ideje állítató, amelynek leteltével a vezérlés teljesen elveszi a tápfeszültséget a kimenetekről.

ico

6. Redőnyvezérlés két nyomógombbal:

Bővebben...

Redőnyvezérlés két nyomógombbal:

Ebben az üzemmódban egy modul 4 darab elektromos redőnyt képes vezérelni. A két nyomógombos vezérlés azt jelent, hogy 2 darab dedikált fel és le bemenet tartozik a redőnyvezérlés 2 darab reléjéhez. Amennyiben a redőny éppen mozgásban van, bármeny irányhoz tartozó bemenetet megnyomva a redőny megáll. A redőnyvezérlés két nyomógombbal vezérlés esetén a rendszer megkülönböztet 2 típusú gombnyomást: rövid és hosszú. Amennyiben hosszú gombnyomást történik a vezérlés figyelembe veszi, hogy a redőny milyen működési állapotban van, azaz ha éppen bármely redőny mozog, akkor ez egy csoportos leállítást fog eredményezni. Amennyiben az összes redőny áll, akkor pedig az adott irányú csoportos mozgatást jelent. A kiterjesztett csoportvezérlés az összes redőny vezérlés üzemmódban (redőnyvezérlés egy nyomógombbal és redőnyvezérlés két nyomógombbal) lévő és a rendszerbusszal összekapcsolt modulban érvényre jut. A csoportvezérléseknél beállíthatóak szintvezérlések, amennyiben szükséges a redőny vezérlési körök (például emeletenkénti) szeparálása. A redőny vezérlési körök és csoportvezérlések vezérelhetőek az okostelefonos applikációból is (IOS, Android). ). A motorok utánfutási ideje állítató, amelynek leteltével a vezérlés teljesen elveszi a tápfeszültséget a kimenetekről.

ico

7. Ablak vagy szellőztető vezérlés:

Bővebben...

Ablak vagy szellőztető vezérlés:

Az ablak vagy szellőztető funkcióban egy modul 4 darab elektromos ablakot képes vezérelni. A vezérlés 2 irány érzékeny (fel és le) nyomógombbal történik, azaz 2 bemenet tartozik az elektromos ablakvezérlés 2 darab reléjéhez. Amennyiben az ablak éppen mozgásban van, bármeny irányhoz tartozó bemenetet megnyomva az ablak megáll. Az ablak vezérlés esetén a rendszer megkülönböztet 2 típusú gombnyomást: rövid és hosszú. Amennyiben hosszú gombnyomást történik a vezérlés figyelembe veszi, hogy az ablak milyen működési állapotban van, azaz ha éppen bármely ablak mozog, akkor ez egy csoportos leállítást fog eredményezni. Amennyiben az összes ablak áll, akkor pedig az adott irányú csoportos mozgatást jelent. A kiterjesztett csoportvezérlés az összes ablak vezérlés üzemmódban lévő modulban érvényre jut. A csoportvezérléseknél beállíthatóak szintvezérlések, amennyiben szükséges az ablak vezérlési körök (például emeletenkénti) szeparálása. Az ablak vezérlési körök és csoportvezérlések vezérelhetőek az okostelefonos applikációból is (IOS, Android). A motorok utánfutási ideje állítató, amelynek leteltével a vezérlés teljesen elveszi a tápfeszültséget a kimenetekről.

ico

8. Egyszárnyas kapuvezérlés:

Bővebben...

Egyszárnyas kapuvezérlés:

Az egyszárnyas kapu vezérlés funkcióban egy modul képes egy kapu mozgatásának vezérlésére. Egy adott bemenetre adott impulzus váltja a kapu mozgatás kötött sorrendű állapotait: nyit – megállítás – zár – megállítás. A kapu motorjának vezérléséhez 4 db relé szükséges H-hídban huzalozva, 2-2 aktív az adott iránynak megfelelően. A szembe kapcsolást megelőzve szoftveresen is reteszelve van a relék kapcsolása, azaz a nyitási irány reléi csak akkor kapcsolhatóak, ha a zárási irányú relék nem aktívak és fordítva. A kapuvezérlésnél adott bemenetekre köthetőek a kapu végállás érzékelőinek kimenetei, így a modul képes a kapu leállítására a megfelelő helyen. Egy infrakapu is beköthető a bemeneti oldalra, hogy a záródó kapu ne okozhasson sem járműben, sem emberben kárt. Az egyszárnyas kapu vezérelhető az okostelefonos applikációból is (IOS, Android). A time select forgó kapcsoló segítségével a kapu maximális mozgási ideje állítható be. A kapu vezérlése történhet biztonságos helyről nyomógombbal, vagy a gomb helyére beépített rádió távvezérlő vevő reléjével. A üzemmódban kialakításra került egy plusz világítási kör is, így két nyomógombos távirányítóval például lehetséges egy kapubejáró világítás vezérlése is.

ico

9. Kétszárnyas kapuvezérlés:

Bővebben...

Kétszárnyas kapuvezérlés:

Az kétszárnyas kapu vezérlés üzemmódban egy modul képes egy kétszárnyas kapu mozgatásának vezérlésére. Egy adott bemenetre adott impulzus váltja a kapu mozgatás kötött sorrendű állapotait: nyitás – megállítás – záródás – megállítás. A két szárny nyitása és zárása egymáshoz képest késleltetve van a helyes működés miatt. A kapu 2 szárnyának motorjainak vezérléséhez 4-4 db relé szükséges, szárnyanként 2-2 aktív az adott iránynak megfelelően. A szembe kapcsolást megelőzve szoftveresen is reteszelve van a relék kapcsolása, azaz a nyitási irány reléi csak akkor kapcsolhatóak, ha a zárási irányú relék nem aktívak és fordítva. A kapuvezérlésnél adott bemenetekre köthetőek a kapu végállás érzékelőinek kimenetei, így a modul képes a kapu leállítására a megfelelő helyen. Illetve egy infrakapu jelének feldolgozására is képes, hogy ne szorulhasson valami a kapu közé. A kétszárnyas kapu vezérelhető az okostelefonos applikációból is (IOS, Android). A time select forgó kapcsoló segítségével a kapu maximális mozgási ideje állítható be.

ico

10. Térfűtés vezérlés:

Bővebben...

Térfűtés vezérlés:

A térfűtés vezérléssel a járdába, kocsifelhajtóba épített fűtőkábelek vezérlehetőek, hogy a csapadék ne fagyhasson az úttestre. Ehhez egy csapadékérzékelő szenzort és egy külső termosztátot kell az adott bemenetre kötni. Csapadék és 3 fok alatti hőmérséklet esetén az összes relé aktív lesz, így az adott fűtőszálak fűteni fogják az utat. A térfűtés vezérelhető és felülbírálható manuálisan az okostelefonos applikációból is (IOS, Android).

ico

11. Fűtésszelep vezérlés:

Bővebben...

Fűtésszelep vezérlés:

A fűtésszelep vezérlés a klasszikus osztó-gyűjtőkre (vagy a radiátorokra, fan-coilokra) szerelhető elektronikusan vezérelhető zselés, vagy motoros szelepeket képes működtetni. A modul 7 bemenetére köthető 7 darab hagyományos termosztát kontaktusa, amelyek képesek kapcsolni a hozzájuk tartozó relén keresztül az adott fűtési kört. A fennmaradó nyolcadik bemenet és relé egy úgynevezett bypass kör, amely a kazán védelmét szolgálja. Azaz ha az összes szelep zárt, az a kör megnyit, így a kazán nem fut hőhibára, hanem üzemszerűen működhet tovább. A fűtésszelep vezérelhető és felülbírálható manuálisan az okostelefonos applikációból is (IOS, Android).

ico

12. IO vezérlés:

Bővebben...

IO vezérlés:

Az IO vezérlés üzemmód lehetőséget biztosít a rendszeren kívül működő eszközök bevonására, valamint más rendszerek számára, amik a Kameleon rendszer felé jelzést küldenének. Ilyenkor a modul úgynevezett slaveként működik és vezérelhető más rendszerek (például Modbus) felől is. CAN buszos vagy Modbus-os parancsok révén kiolvashatóak a bemenetek állapotai, illetve vezérelhetőek a relék. Az IO vezérelés elérhető az okostelefonos applikációból is (IOS, Android). Az applikációban egyedi neveket adhatunk meg, így beazonosíthatóvá tehető például a párásító, párátlanító, kazán, szauna.

ico

13. DMX slave:

Bővebben...

DMX slave:

A DMX slave üzemmódban egy DMX-es protokoll segítségével RS485 buszon vezérlehetőek a Kameleon Light kimeneti reléi. A DMX slave címet a piros DIP címválasztó kapcsoló segítségével lehet beállítani.

ico

14. Reklámvilágítás/
szökőkút
vezérlés üzemmód:

Bővebben...

Reklámvilágítás/szökőkút vezérlés üzemmód:

Reklámvilágítás vagy szökőkút vezérlés üzemmódban a bemenetekre kötött kapcsolók segítségével megadott bináris kódnak megfelelően különböző effekteket produkál a kimenetein a modul, mint például a futófény vagy a futólyuk. A reklámvilágítás vezérléshez az SSR (szilárdtest relés) változatú modul ajánlott a gyakori kapcsolgatás miatt. A bemenetek segítségével választható ki, hogy éppen melyik effekt fusson. Ebben az üzemmódban a rendszerbuszon keresztül maximum 8 modul kapcsolható össze, amelyek együtt képesek az effektek kiterjesztésére. A címválasztó kapcsolóval beállítható egy master és 1-7 slave modul, amelyek végzik a master utasításait. Az effektek sebessége állítható. Segíti a konkrét felhasználást a készülékhez gyártott speciális tesztpanel, amit a „B” jelű csatlakozóba lehet bedugni és 8db nyomógombot és 8db DIP kapcsolót tartalmaz.

ico

15. Egyedi szoftver üzemmód:

Bővebben...

Egyedi szoftver üzemmód:

Ebben az üzemmódban kerülhetnek beépítésre azok a személyre szabott egyedi szoftverek, amelyek csak az adott ügyfél részére készülnek el, speciális megrendelés alapján.Applikáció

Az Kameleon ingyenesen letölthető IOS-es és Androidos applikációján keresztül vezérelhetőek és felügyelhetőek az épületben kialakított automatizált rendszerek. Az applikációban a felhasználó egyedileg kapcsolhatja a kimeneteket, amelyek állapotiról visszajelzést kap, valamint akár szintenként szeparált csoportvezérléseket is kiadhat. Az applikáció működéséhez a Kameleon modult (több modulból álló rendszer esetén elegendő csak egyet) ki kell egészíteni egy Wi-Fi vagy Bluetooth modullal, amelynek segítségével a rendszer képes kommunikálni a telefonnal. A biztonságos működés érdekében a vezérlés PIN kód megadásával védhető az illetéktelen személyek hozzáférése ellen. Az átlátható működés érdekében minden kimenet egyedileg elnevezhető. Bluetooth-os működés esetén a telefon a Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a Kameleon rendszerrel. Egy Bluetooth modullal egyidejűleg 3 telefonról vezérelhető a rendszer. Wi-Fi-s kommunikáció esetén lehetőség van az épületbe telepített routeren keresztül, a lokális hálózatot használni (egyidejűleg 4 applikáció működésével). Emellett a Wi-Fi modul képes „access point”-ként is működni, melynek során a telefonok közvetlenül rá tudnak csatlakozni.
Információk


 •   - IOS-es és Androidos verzió
 •  
 •     - Bluetooth vagy Wi-Fi-s kapcsolat
 •  
 •   - Ingyenes
 •  
 •   - Egyedileg elnevezhető kimenetek
 •  
 •   - Védelem opcionálisan megadható PIN kóddal
 •  Dokumentumok / letöltés

AMP-image

 Szoftverek & Firmware

  KameleonSystem
Bootloader.exe (V1.0.1)

RAR

AMP-image

 Tanusítványok

  EMC LVD
jegyzőkönyv
     LVD
jegyzőkönyv


PDF

AMP-image

 Dokumentumok

  Kameleon Light Applikáció

PDF

AMP-image

 Szoftverek & Firmware

  KameleonLight
Bootfile_V1.0.1

TXT

AMP-image

 Tanusítványok

  Kameleon
Gyártói Nyilatkozat

PDF

support

Info

 • +36 30 864 64 27
 • +36 30 982 76 15
 • info@evotronics.eu
support

Termék értékesítés

Ajánlott fogyasztói ár:
74.600 + ÁFA
support
 • Finder-Hungary Kft.
 • 1046 Budapest
  Kiss Ernő u. 3/A
 • 06-1-369-30-54
 • finder.hu@findernet.com