Building automation

Other building automation system

A piacon kapható épületautomatizálási rendszerek jelenleg igen magas áron érhetőek el. A legtöbb rendszer alapját valamilyen korábban már létező, ipari környezetbe tervezett megoldás képezi; például PLC-k, távvezérelt I/O készülékek. Ezek jellemzően nem a kezdetektől fogva az épületautomatizálásra lettek tervezve, éppen ezért számos helyen hiányosságaik vannak, vagy éppen túl sok a felesleges tudásuk. A különböző funkciók ellátásához különböző készülékek szükségesek, így a gyártó számos kiegészítő terméket kénytelen gyártani, árulni. Ahhoz, hogy ezek a készülékek képesek legyenek rendszerként együttműködni és ellátni a lakásautomatizálási feladatokat, szükség van egy jól megfizetett programozóra, aki egyrészről rendelkezik a rendszer programozásához szükséges fejlesztői környezettel, másrészt ezzel elkészíti a rendszert működtető programot. Mindez jelentős költséggel jár a felhasználó számára, ráadásul, ha valamit módosítani szeretne, ahhoz a programot át kell írni, módosítani kell. Nem beszélve az egyedi és bonyolult kábelezésről, a bonyolult rendszer által megkívánt drágább mérnöki munkáról és a telepítéshez speciális tudással rendelkező, szintén drágább óradíjban dolgozó szakembergárdáról. Az ilyen egyedi rendszerek zárt szoftvereket és kommunikációt használnak, nagyon nehéz más, a piacon kapható rendszerekkel a „házasításuk”.

Kameleon System building automation system

 • A Kameleon System 100%-ig épületek vezérlési feladataira lett tervezve, de emellett a legnagyobb különbség a konkurens termékekhez képest, hogy nem igényel külön programozást, mivel a tipizált vezérlőszoftvereket tartalmazza az univerzális a hardver.
 • A Kameleon rendszer úgy lett megtervezve, hogy minimális költségráfordítás és magas hozzáadott tudás befektetése nélkül, azonnal használható legyen.

A Kameleon rendszer árhatékonyságát elősegíti, hogy mindössze egyetlen készülék is elegendő a működéshez, egyetlen készülék is egységes rendszerként képes működni, de akár 128 készülékből álló rendszerként is használható, amelyhez az első pillanattól kezdve nincs szükség egyedi programot készítő programozóra. Egyetlen készülék is képes egyedi és csoportos működtetésekre és az opcionálisan választható Bluetooth, vagy WiFi kommunikációs modulokkal azonnal képes Android, vagy iOS alapú applikáció kiszolgálására, helyi vagy távoli eléréssel egyaránt. A Kameleon System lakó, irodai vagy ipari környezetben ugyanúgy kihasználható. Tehát a célcsoportunk minden olyan épület lakója, használója, tulajdonosa, aki szeretné automatizálni az otthona működtetését, ezzel megkönnyítve az életét és ezzel párhuzamosan időt és pénzt szeretne megtakarítani.

Hogyan képes erre

 • Sok különböző helyett mindössze egyetlen univerzális, típusmegoldásokat tartalmazó hardver van. Adott esetben több száz féle készülék helyet egy féle készülék. Ez nem feltétlenül jelenti egyben azt is, hogy a rendszer buta lenne, hiszen sok esetben egy egyedileg leprogramozott rendszer sem tartalmaz ennyi – a felhasználót szolgáló funkciót, mint a jól megkomponált, átgondolt, tipizált szoftverek. Nem beszélve a jobb hibatűrésről
 • A készülékek a tipizált, előre beállított és könnyedén átparaméterezhető szoftvereknek köszönhetően tudnak megfelelően költséghatékonyak lenni
 • Az univerzális hardver gyártása jelentősen csökkenti a költségeket
 • A készülékek nem igényel semmilyen helyszíni programozást
 • Nem igényel túl magas hozzáadott tudást a telepítő és a felhasználó részéről (mérnök, műszerész, betanított szakembergárda)
 • A sorozatgyártás miatt, a rendszer költségei is alacsonyabbak Az egyféle készülékek egymással csereszabatosak, a rendszer könnyebben javítható
 • Számos felhasználóbarát megoldást tartalmaz, hogy könnyebben telepíthető és cserélhető legyen
 • Dobozos készülék, azaz „Fogd és használd!” módon azonnal üzemképes.
 • Gyengeáramú, 24V-os betáplálásúak a készülékek, azaz sokkal biztonságosabb a telepítésük, javításuk

A Kameleon System egy 100%-ban magyar, önerős fejlesztés eredménye. A Kameleon system első és legfőbb eleme a Kameleon Light készülék. Ez a készülék elegendő kisebb és nagyobb rendszerek kiépítésére elosztott intelligenciájú rendszerben, de nem jelent korlátot személyre szabott rendszerek kialakításánál sem. A rendszer fejlesztése folyamatos. Ez azt is jelenti, hogy egy adott időben megvásárolt hardver az idő előrehaladtával egyre többet és többet tud, ha megkapja a szükséges frissítéseket és nem szükséges azt kicserélni a több kényelem elérése érdekében.

Evotronics Kft.

1125 Budapest, Diós árok 29/a
+36 30 864 64 27 +36 30 982 76 15

Tax number: 24190844-2-43
Company number: 01-09-994833