Bootloader

A Kameleon System rendszerhez egy összetett bootloader tartozik, amely lehetővé teszi, hogy a termékcsalád összes elemének vezérlő szoftvere frissíthető legyen. A vezérlő szoftver frissítésére akkor van szükség, amikor a gyártó javít egy esetleges hibát a programban, vagy valamilyen újítást fejleszt ki, így a rendszer kellően rugalmas és képes követni az esetleges változásokat. A bootloader segítségével a felhasználónak nem kell feltétlenül egy új hardvert vásárolnia, ha valamilyen újdonság elérhetővé válik. A Kameleon System vezérlő szoftvereinek frissítéséhez alapszintű számítógépes ismeretek, egy Windows operációs rendszerrel ellátott számítógép, egy micro USB kábel és a legfrissebb vezérlőszoftver szükségesek.

Amennyiben az adott eszközünket bootloader módban indítjuk el, úgy lehetőséget ad egy újabb verziójú vezérlőszoftver letöltésére. Az újabb verziójú vezérlőszoftverek és a bootloader használati útmutatója cégünk honlapjáról letölthetőek. Ezen dokumentum pontról pontra mutatja meg a szoftverfrissítés lépéseit.

Bootloader üzemmódok

  • Normál bootloader: bármely Kameleon eszköz saját USB csatlakozóján keresztül közvetlenül frissíthető.
  • Csoportos frissítés: több Kameleon modulból álló rendszer esetén elegendő egyetlen készüléken frissíteni a vezérlő szoftvert, majd a csoportos szoftverfrissítés segítségével az összes modulra rátölthető egy újabb firmware verzió.
  • Külső kommunikációs modul frissítése Kameleon Light modulon keresztül: lehetőség van a Kameleon Light modulokban lévő kommunikációs modulok frissítésére is a Kameleon Light modul szétszedése nélkül. Ekkor a KL USB csatlakozóján keresztül lehet frissíteni a kommunikációs modult.
  • Egyedi felhasználói szoftver: az egyedi felhasználói szoftvereket is a Kameleon Light modul USB csatlakozóján keresztül lehet feltölteni.

Evotronics Kft.

Székhely: 1125 Budapest, Diós árok 29/a
Iroda: 1026 Budapest, Pasaréti út 52/b
+36 30 864 64 27 +36 30 982 7615

Adószám: 24190844-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-994833