Kameleon light

Univerzális épületautomatizálási modul

A Kameleon Light a Kameleon System épületautomatizálási rendszer első eleme, amely egy univerzális lakásautomatizálási modul, tehát többféle funkciót tud ellátni. Képes vezérelni az ingatlanok világítását, dimmerelt világítását, fűtését, térfűtését, redőnyeit, árnyékolóit, ablakait, kapuit vagy valamilyen egyedi eszközt, mint például egy szökőkutat vagy jakuzzit, mindezt a konkurenciához képest a lehető legkedvezőbb áron.

A rendszer számos intelligens funkciót tartalmaz, mint például a csoportvezérlések, azaz a világítások csoportos le- vagy felkapcsolása, vagy a redőnyök csoportos le- vagy felhúzása, energiatakarékos megoldások, vagy védelem az időjárás, például erős szél ellen. Emellett a különböző automatizálási funkciók mobil applikációból is elérhetőek, így a felhasználó a telefonja segítségével vezetékmentesen is vezérelheti az otthonát.

Összehasonlítás

Telepítés és beüzemelés

A Kameleon Light újdonsága, hogy rendkívül egyszerűen telepíthető és beüzemeléséhez nincs szükség programozóra. Alapvető villanyszerelői ismeretekkel a modulok a telepítői útmutatóban megadott kábelezést követve egyszerűen beszerelhetőek az épületbe. A Kameleon Light modulon csupán az adott működési funkciót kell kiválasztani. A rendszerbe telepített modulok automatikusan felismerik egymást és az applikációt, így jelentős költségeket spórol meg a felhasználóknak, hiszen más rendszerek telepítéséhez egyedi vezérlő szoftvert kell készíteni.

A Kameleon Light modul 15+1 féle épületautomatizálási funkciót képes ellátni és tartalmazza ezen funkciók vezérlőszoftvereit. Telepítéskor egy forgókapcsoló segítségével beállítható, hogy az adott modul milyen feladatot lásson el az alábbiak közül.

Univerzalitás és funkciók

A Kameleon System az univerzális Kameleon Light modulokból épülnek fel, azaz egyféle készülék képes ellátni az összes épületautomatizálási funkciót, mint a világítás, dimmer, redőny, ablak, kapu, fűtés, térfűtés vagy valamilyen egyedi eszköz vezérlését.

Kameleon Light működése:

A Kameleon Light modul rendkívül egyszerűen beüzemelhető, csupán ki kell választani egy forgókapcsoló segítségével, hogy milyen üzemmódban működjön. Tehát például ha világítás üzemmódban használjuk, akkor 8 nyomógombról impulzusrelé szerűen kapcsolható világítás vezérlést kapunk, amelyek kiegészülnek a hosszabb gombnyomások eredményezte csoportos le vagy felkapcsolással. Amennyiben több világítási körre van szükségünk a Kameleon rendszerbusszal összekötve a modulokat egyszerűen bővíthetjük a rendszerünket. Ebben az esetben a modulok automatikusan felismerik egymást és a csoportvezérlések érvényesek lesznek az egész rendszeren beül. Ugyan ez a helyzet, ha kiegészítjük a Kameleon System rendszerünket egy WiFi vagy Bluetooth modullal. Tehát automatikusan felismerik a rendszert és az ingyenes telefonos applikációval vezérelhetjük a rendszerünket.

Rendszerfelépítés

– 1 készülék 1 funkció

Egy Kameleon Light modul 8 darab impulzus bemenettel és 8 darab relés (EMR vagy SSR) kimenettel rendelkezik és egy készülék egy féle tipizált funkciót képes ellátni (például vagy világítás vagy redőny vagy fűtés vezérlés), így a különböző funkciókhoz több modult kell telepíteni, amelyek egymással a rendszerbuszon keresztül kommunikálnak.

Biztonság

A Kameleon System egy elosztott intelligenciájú épületautomatizálási rendszer, ezért sokkal biztonságosabb, mint egy központi intelligenciájú automatizálás, mivel egy modul meghibásodása nem okozza a teljes épület vezérlésének működésképtelenségét. A készülékekre 36 hónap garancia van és rendelkezik az MSZ EN 50491-3 Lakások és épületek elektronikus rendszereinek (HBES), valamint épületautomatikai és szabályozási rendszereinek (BACS) általános követelménye vonatkozó szabványnak megfelelő vizsgálatokkal. A tanusítványok jegyzőkönyvei letölthetőek.

Intelligens funkciók

A Kameleon System funkciói számos intelligens vezérlést tartalmaznak. Ilyenek például a csoportos működtetés, melynek során az összes világítás vagy redőny egyszerre vezérelhető akár az épületben elhelyezett fali nyomógombokkal, akár az applikációból. A csoportvezérlések szintenként szeparálhatóak. A funkciók között megtalálhatóak az időzített kikapcsolások, vagy a szélsebesség figyelésével megvalósuló árnyékoló vezérlés.

Egyedi felhasználói szoftver

Bootloader

Applikáció

Evotronics Kft.

Székhely: 1125 Budapest, Diós árok 29/a
Iroda: 1026 Budapest, Pasaréti út 52/b
+36 30 864 64 27 +36 30 982 7615

Adószám: 24190844-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-994833