Kameleon kiegészítő termékek

 

Kameleon WiFi modul

A Kameleon WiFi modul segítségével a Kameleon System rendszere vezérelhetővé válik az okostelefonos applikációról, amely Androidos és IOS-es környezetben is elérhető. Több Kameleon Light modulból álló rendszer esetén elegendő egyet kiegészíteni egy WiFi modullal, amely egy önálló egység és a Kameleon rendszer CAN buszán érkező adatokat gyűjti össze a saját adatbázisába, majd továbbítja az applikáció felé, valamint ugyanezen buszon keresztül továbbítja az applikációból érkező parancsokat a modulok felé.

Üzemmódok

Az üzemmódok a WiFi modul beállító módba állítása után választhatók ki (Lásd: Applikáció használati utasítás)
  • Távoli elérés

A Kameleon WiFi modul a Kameleon szerveréhez csatlakozik, tehát ehhez az üzemmódhoz feltétlenül szükséges az állandó internetkapcsolat. Az applikáció a szerveren keresztül éri el az adott Kameleon rendszert, így a világ bármeny pontjáról vezérelhető a rendszer. A működéshez regisztráció szükséges, hogy csak az olyan felhasználók vezérelhessék az adott épületet, akik jogosultak arra.

  • LAN mód

A Kameleon WiFi modul egy router-hez csatlakozik, mint kliens. A szintén ehhez a router-hez kapcsolódó telefonokon futó applikációk így képesek kommunikálni a WiFi modullal lokálisan. LAN módban ki kell választani a használni kívánt router-t és a csatlakozáshoz meg kell adni a hozzá tartozó jelszót.

Fontos! Sok okos készülék rendelkezik úgynevezett smart WiFi móddal, amelynek lényege, hogy amennyiben a WiFi házózaton korlátozott az internethozzáférés, akkor átkapcsol mobilnet használatra. Ebben az esetben a telefonon nem lesz elérhető bizonyos időközönként a LAN hálózat, azaz a Kameleon WiFi modul sem.

  • Access point mód

A Kameleon WiFi modul egy úgy nevezet Hot spotként, azaz router-ként működik, amelynek segítségével a telefonok rá tudnak csatlakozni közvetlenül. Ez az üzemmód pont-pont , pont-multipont közötti lokális, soros kommunikációs kapcsolatnak felel meg. Access point üzemmódban a felhasználó opcionálisan megadhat egy kódot, hogy illetéktelenek ne csatlakozhassanak a Kameleon serverre.

Fontos! A Kameleon WiFi modul nem biztosít internet kapcsolatot, tehát ebben az üzemmódban a telefonon az internet kapcsolat nem elérhető ezen WiFi csatlakozás révén!

Kameleon Bluetooth modul

A Kameleon Bluetooth modul egy kommunikációs modul, amellyel kiegészítve a Kameleon Light készüléket a rendszer elérhetővé válik az okostelefonos applikáció számára bluetoothos kapcsolaton keresztül. Egy rendszerbe elegendő egyetlen Bluetooth modult elhelyezni, amelynek segítségével egyidejűleg 3 telefonról vezérelhető a rendszer.

Szélmérő szenzor

A szélmérő szenzor segítségével mérhető a szél sebessége, amely a Kameleon Light egy és két nyomógombos redőnyvezérlés funkciójában használható. A szélmérő a modul RS485 buszára csatlakozik és 24V-os tápfeszültséggel működik. A Kameleon Light készülékhez csatlakoztatva a 9. DIP kapcsoló bekapcsolásával aktiválható, amelynek hatására 40 km/h-nál nagyobb szél esetén a redőnyöket vagy az árnyékolókat a rendszer automatikusan bezárja, vagy kinyitja (a 10. DIP kapcsoló állásának függvényében).

Termosztát

A digitális termosztát a fűtésszelep, vagy a  hűtés/fűtés vezérlés üzemmódokban méri az adott helyiség hőmérsékletét, illetve beállítható a segítségével a kívánt hőmérséklet. A Kameleon Light modul a mért és beállított hőmérsékletek alapján vezérli a fűtési rendszert. Hűtés/fűtés vezérlés esetén kiválasztható a működési mód is.

Hőmérő szenzor

A hőmérő szenzor segítségével mérhető az épület belső hőmérséklete akár több helyiségben a fűtésvezérlés funkcióban, vagy a külső hőmérséklet a térfűtés vezérléséhez. A hőmérő szenzor a modul RS485 buszára csatlakozik és 24V-os DC tápfeszültséggel működik. A fűtésvezérlésnél a hőmérőszenzort használva a Kameleon Light modul képes termosztátként üzemelni és az applikáció segítségével beállíthatóak a mért helyiségek hőmérsékletei.

Tápegységek

A Kameloen modulok 24V-os DC feszültséggel működnek, ezért szükség van egy tápegységre, amely a 230V AC hálózatból előállítja a 24V-os DC feszültséget. Egy Kameleon modul körülbeül 300 mA-t fogyaszt, amikor az összes relé bekapcsolt állapotban van, így több modulos rendszer esetén megfelelően kell méretezni a tápegységet. A tápegységek elérhetőek 0.63A-es, 1.7A-es és 2.8A-es kiveitelben. A 0.63A-es 1, míg az 1.7 és 2.8A-es tápegységek 4 készülékegység szélesek.

Evotronics Kft.

Székhely: 1125 Budapest, Diós árok 29/a
Iroda: 1026 Budapest, Pasaréti út 52/b
+36 30 864 64 27 +36 30 982 7615

Adószám: 24190844-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-994833